Login
Rotterdam

Over SRivD

Deze website is gemaakt door de Stichting Rotterdam is vele Dorpen, SRivD.

SRivD is een samenwerkingsverband tussen verenigingen, stichtingen, oudheidkamers en individuen die zich in allerlei delen van de stad Rotterdam bezig houden met het bewaken en beschrijven van al het moois dat in de loop der eeuwen is gebouwd en gebeurd.

Deze SRivD website biedt Routekaarten aan gericht op het Cultureel Erfgoed in de verschillende delen van de stad. Wie zich er in verdiept wordt al gauw enthousiast.

Elk onderdeel van Rotterdam heeft namelijk iets unieks te bieden -- een eigen sfeer, een eigen historie, een eigen karakter. Bekijk de Monumenten en Bezienswaardigheden, geniet van de omgeving en besef met elke stap hoe veel anderen er al hebben gelopen. Leer wat alleen echte Rotterdammers weten. Bijvoorbeeld waarom de Puntegaalstraat in de volksmond ook wel de Plukmekaalstraat wordt genoemd. Of hoe de Koopgoot eigenlijk heette voordat deze naar goed Rotterdams gebruik een beter te hanteren koosnaam kreeg.

Er is veel te zien, voor wie weet hoe hij moet kijken.
En pas op: voor sommige stadsdelen kun je het beste de gehele dag uittrekken.

Zelf ook hart voor de stad?
SRivD en alle gelieerde organisaties zijn vrijwilligersorganisaties. Er wordt met veel liefde, deskundigheid en enthousiasme gewerkt aan het bewaken en beschrijven van Rotterdams Cultureel Erfgoed. Wie ook iets wil doen of een initiatief wil ondersteunen, kan het beste contact opnemen met een van de aangesloten organisaties. Op deze site is te vinden wat zij doen en waar zij actief zijn.
SRivD Stichting Rotterdam is vele Dorpen
Sponsoren:
Gemeente Rotterdam