Login
Noord
Download de Cultureel Erfgoed Noord als PDF.
Noord staat vol met Cultureel Erfgoed. Genoeg om een dag te vertoeven.
Route Noord

De Noord-route wordt op korte termijn toegevoegd.

De geschiedenis van Noord

Flatgebouw Schiekade
Rotterdam Noord, bestaande uit de wijken Blijdorp, Bergpolder, Liskwartier, Oude Noorden, Agniesebuurt en Provenierswijk.
Mooi gelegen tussen Diergaarde Blijdorp, Roel Langerakpark met uitzicht op de Van Nellefabriek, Vroesenpark, Noorderkanaal, de Rotte, Pompenburg en het spoorwegtracé van het Centraal Station.
Dichtbij Rotterdam Centrum, de uitvalswegen, station Noord en het Vliegveld Zestienhoven. (Rotterdam The Hague Airport)
Rond het jaar 1400 is er in dit gebied al sprake van bebouwing en bedrijvigheid. De meeste fraaie singels zijn in 1854 aangelegd ingevolge het tweede Waterproject van stadsarchitect W.N. Rose. In 1872, midden tussen de weilanden en ver van de stad, verrees aan de Noordsingel de eerste cellulaire gevangenis van Nederland. Het gerechtsgebouw is van 1898.
Rond 1900 werd de uitbreiding van de stad een feit en bouwde men enorm veel huizen rond het stadshart. Dit om de vele werkers, die van het platteland naar de stad trokken, onderdak te verschaffen. Deze bebouwing kunt u nog alom aanschouwen als u de wandelroute als leidraad neemt.

Veel plezier en mocht u trek en dorst krijgen, zijn er in het Oude Noorden en de Provenierswijk tal van gelegenheden waar het goed toeven is.
Moe geworden? Er zijn vele hotels en B&B’s in Noord zodat u uw verblijf kan verlengen.
Sponsoren:
Gemeente Rotterdam